La Guàrdia Urbana denuncia 6 locals d'oci nocturn de Figueres per diverses infraccions

2021-11-17 19:30

Amb de la represa de l'activitat de l'oci nocturn la Guàrdia Urbana de Figueres ha iniciat una campanya d'inspeccions a diversos establiments de la ciutat, per tal de comprovar l'adequació de la llicència a l'activitat realment desenvolupada. Al mateix temps es comprova el compliment de la resta de requisits tècnics i personals, tot amb la finalitat de conciliar el funcionament de l'activitat, el gaudir de la seva clientela i el dret al descans dels veïns .

Als establiments inspeccionats se'ls ha demanat que tinguin una actuació proactiva amb personal de control d'accessos per garantir el descans dels veïns i la neteja de la brutícia que pugui generar la seva activitat.

Com a resultat d'aquestes inspeccions s'ha denunciat a sis locals nocturns per incomplir la normativa vigent.

A la zona plaça del Sol s'ha denunciat un establiment bar-musical per infracció horària i incompliment d'aforament amb motiu Covid-19. Un establiment bar per exercir activitat diferent de l'autoritzada (bar musical). Un altre per infraccions en matèria de controladors d'accés - seguretat i un més per infraccions en matèria d'enllumenat, sortides d'emergència i rutes d'evacuació.

També s'ha denunciat un bar del centre històric per permetre la sortida de begudes al carrer amb clients, per ocupació de via pública sense llicència, no evitar molèsties als veïns i alterar l'ordre públic. 

Finalment s'ha actuat contra un bar de Creu de la Mà per exercir una activitat diferent de l'autoritzada.

El vicealcalde i regidor de seguretat Pere Casellas, ha destacat "l'esforç per posar ordre als locals nocturns amb la reobertura de l'oci nocturn. Tots els locals han de complir amb la normativa i el qui no ho faci serà denunciat".