La Guàrdia Urbana de Figueres intensifica els controls per verificar el compliment de l'estat d'alarma

2020-03-17 11:00

La Guàrdia Urbana de Figueres intensifica els controls per verificar el compliment de les mesures decretades per l’estat d’alarma. Es realitzen controls a vehicles a diferents punts i també en establiments. En el dia d’ahir, dilluns, en aplicació del reial decret pel qual s’estableix l’estat d'alarma, la Guàrdia Urbana va realitzar la identificació de 283 persones i es van fer el control a 180 vehicles dels quals de 15 van ser denunciats per infracció als preceptes del reial decret pel qual es declara l’estat d’alarma.

29 persones físiques van ser denunciades per no respectar les limitacions a la llibertat de circulació de les persones establertes a l’article 7 del reial decret pel qual es declara l’estat d’alarma. També es va denunciar un establiment per no respectar la prohibició d’obertura.

Totes aquestes infraccions es tramiten en aplicació de la Llei Orgànica de protecció de la seguretat ciutadana i poden comportar multes superiors als 600 euros.

El vicealcalde i regidor de Protecció Civil, Pere Casellas explica que ‘hem de garantir que es compleixi el confinament i que només se surti si és imprescindible. Cal que tots ens quedem a casa i la Guàrdia Urbana vetllarà per tal que es compleixin les mesures decretades davant l’episodi de crisi del COVID-19’.