La Guàrdia Urbana de Figueres inspecciona preventivament establiments comercials de la Marca de l'Ham

2016-02-19 10:30

Aquesta setmana, la Guàrdia Urbana de Figueres ha inspeccionat diferents establiments i negocis situats al barri de la Marca de l'Ham en el marc de les campanyes periòdiques de detecció d’irregularitats en els comerços de la ciutat.

En total, s’han dut a terme 17 actuacions per determinar si els establiments inspeccionats disposaven de la corresponent llicència municipal, assegurança o fulls de reclamació. Deu d'ells no tenien llicència municipal i cinc no dsiposaven d'assegurança.

En el transcurs de les inspeccions, a banda de la llicència d’activitat, la Guàrdia Urbana també ha revisat elements com ara la instal·lació de cartells i llums d’emergència, o la vigència dels extintors.

Aquestes mesures formen part de l’actuació preventiva que duu a terme la Guàrdia Urbana de Figueres per garantir la seguretat dels usuaris i consumidors del municipi.

El Tinent d’alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Pere Casellas, ha destacat que “aquestes inspeccions es realitzen periòdicament a diferents punts de la ciutat i tenen com a objectiu garantir els mínims de seguretat en aquells aspectes que afecten als establiments que atenen al públic i el compliment de les ordenances i la llei en seguretat d’equipaments comercials. Des de l’Ajuntament continuarem insistint en la seguretat dels figuerencs en tots els àmbits possibles”.

Des de l’any 2008, l’Ajuntament de Figueres ha dut a terme diferents actuacions per millorar la qualitat de vida a l’espai urbà de la Marca de l’Ham. Entre altres, s’ha ampliat el Centre cívic del barri i s’han aplicat mesures per a la inserció sociolaboral i la millora de l’ocupabilitat. També s’han renovat carrers i places i rehabilitat façanes dels blocs de pisos.