La Guàrdia Urbana de Figueres retirarà els vehicles estacionats sense tiquet a les zones blaves

2012-05-18 14:30

El servei d’ajuda a la mobilitat de la Guàrdia Urbana començarà a retirar els vehicles estacionats en zona blava que no tinguin el comprovant que autoritza l’estacionament. Es tracta d’una mesura que busca acabar amb la impunitat dels conductors no residents a Figueres que, conscients de la dificultat de les administracions en cobrar les sancions via administrativa, aparquen sense el corresponent tiquet. 

El 2011, el 86% de les sancions (14.446) a les zones blaves van ser per conductors de fora de la demarcació de Girona, mentre que la resta -només un 14% (2.262)- va ser per a persones residents a la ciutat. El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, José Luís Yécora, espera que “la mesura serveixi per ampliar la rotació de places lliures per a l’estacionament a les zones blaves i, en conseqüència, millorar la mobilitat en punts cèntrics de Figueres. A més, pensem que es tracta d’una mesura beneficiosa per als figuerencs i figuerenques, els quals ja tenen el costum d’adquirir el tiquet quan aparquen a les zones blaves”. 

La iniciativa, tot i que no s’havia executat anteriorment, està contemplada en l’article 20.5 de l’Ordenança Municipal de Circulació, on diu que l’Ajuntament pot retirar de les vies i traslladar-lo a un dipòsit de vehicles, el vehicle que  estigui estacionat en zones amb limitació horària sense el comprovant horari que l’autoritza col·locat en un lloc visible. La mesura es començar a aplicar a partir de l’1 de juny.