La Guàrdia Civil no es traslladarà al barri de Sant Joan de Figueres

2012-04-11 20:00

La Guàrdia Civil ha descartat el trasllat de la caserna de Figueres al carrer Ramon Mandri. Es tracta d’una operació que l’Ajuntament va posar damunt la taula a finals del 2010 i que tenia com a doble objectiu permetre que el cos deixés les dependències actuals, ubicades al carrer Nou, per unes de noves al municipi i millorar la seguretat a la zona oest de la ciutat. Ho podeu recordar en aquest vídeo.

El Govern municipal respecta la decisió, però al mateix lamenta la negativa perquè considera que es tractava d’una operació que beneficiava a les dues parts. Per un costat perquè oferia uns nous locals (220 m2) on la Guàrdia Civil hi podria treballar de forma més còmode, i per l’altre perquè la ciutat millorava la seguretat en una zona on s’hi concentren diferents equipaments comarcals com l’hospital, la nova estació ferroviària o els jutjats.

Tot i aquesta negativa, el Govern municipal continua amb la voluntat de donar un impuls a la zona oest de Figueres. En aquest sentit, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament treballen conjuntament per definir una estratègia urbanística i social, que ha de permetre la transformació del barri.