La Generalitat signa convenis amb els Ajuntaments i comerciants de Figueres i Roses per impulsar projectes de centres comercials a cel obert

2014-07-19 10:30

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha formalitzat convenis de dinamització amb diferents consistoris i les respectives associacions de comerciants per impulsar aquests equipaments comercials a cel obert a nivell local. L’objectiu d’aquests convenis és crear sinergies comercials urbanes capaces de donar resposta a les necessitats actuals dels consumidors i convenir aquest equipament comercial col·lectiu en motor de la revitalització comercial i urbanística del seu entorn.

A Figueres, el pla d’actuacions impulsat per l’entitat Comerç Figueres Associació contempla una campanya de comunicació (amb difusió de l’oferta comercial i reforç de la marca), una campanya de fidelització (amb un nou software de fidelització per a socis i per fomentar la destinació), una campanya d’atracció turística (amb esdeveniments de destinació), accions de formació per als comerciants, incorporació d’elements innovadors i eines TIC i també d’innovació comercial. El Departament d’Empresa i Ocupació –a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM)- aporta al projecte, d’un pressupost total de 220.000 euros, una subvenció de 35.000 euros en el marc del programa de Dinamització de zones d’alta concentració comercial del pla d’incentius de comerç, serveis, artesania i moda per a 2014.

De la banda, al municipi de Roses, l’Associació de Comerciants de la ciutat impulsa el projecte de centre comercial a cel obert a la ciutat. Amb un pressupost de 29.025 euros, el pla contempla accions com la celebració de la Festa del Mar, la campanya d’estiu (amb informadors al carrer i guia comercial), la Fira d’Estiu, tòtems, la newsletter mensual, la campanya de Nadal i una aplicació per a dispositius mòbils, compatible per a andoid i iphone. El Departament d’Empresa i Ocupació aporta 13.500 euros al pla.