La Generalitat destina 225.000 euros per als ajuntaments afectats pels incendis del 2012

2013-06-20 08:00

El Departament de Governació i Relacions Institucionals ha comunicat als ajuntaments damnificats per l’onada d’incendis que va patir la comarca de l’Alt Empordà l’estiu passat una línia d’ajuts extraordinaris per un valor total de 225.992,46 euros.

Els ajuts estan destinats a sufragar despeses d’arranjaments, reparacions i restitucions d’infraestructures i equipaments deteriorats per efecte dels incendis i es faran efectius al llarg del mes de juliol. La partida es divideix en dos capítols en funció de si es destinen a accions ja executades o pendents d’execució.

Pel que fa als ajuts per a mesures encara no executades, el Departament de Governació i Relacions Institucionals tramita el pagament del 75% de les partides en concepte de bestreta, mentre que el 25% restant es farà efectiu tan bon punt es presentin les justificacions oportunes per part dels consistoris. Els ajuts inclosos en aquesta capítol ascendeixen a un total de 210.560,94 euros, dels quals 157.920,71 euros es transferiran en aquest moment com a bestreta.

En el cas de les subvencions per a actuacions ja executades, el Departament de Governació i Relacions Institucionals ha notificat als municipis afectats el pagament del 100% dels ajuts. La quantitat d’ajuts en aquest capítol és de 15.431,52 euros.

Els ajuntaments beneficiats d’aquests línies de suport són els d’Agullana, Avinyonet de Puigventós, Biure, Boadella i les Escaules, Cantallops, Capmany, Cistella, Figueres, la Jonquera, Llers, Pont de Molins, Terrades i Vilanant, així com el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i el Consorci Salines Bassegoda.