La Generalitat confirma que el parc eòlic de Ventalló no es farà

2015-02-25 19:00

Yolanda Falcon / AE Comunicació

El Diari Oficial de la Generalitat ha publicat l’anul·lació del permís a l’empresa Enel Green Power SL per construir el parc eòlic de 10 molins de vent al Puig Segalar, entre Ventalló i Viladamat, i de la línia elèctrica per evacuar l'energia fins a Bellcaire passant pels termes municipals d'Albons i La Tallada. Si bé, ja fa uns dies es va anunciar que l’empresa s’havia tirat enrere perquè considerava que el projecte no era viable econòmicament, faltava la confirmació oficial, que ha arribat amb la publicació de l’anunci pel qual el departament d’Empresa i Ocupació ha anul·lat l’autorització administrativa que havia concedit el 2011, per la qual cosa, la tramitació del procés queda per tant anul·lada.

El projecte preveia la construcció de 10 aerogeneradors 150 metres, que en total generarien una potència de 20 megawatts (MW). El projecte va provocar l’oposició del territori. L'entitat Salvem el Terraprim, nascuda per aturar el projecte, juntament amb els alcaldes dels municipis afectats s’hi van oposar i van presentar un contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

L’empresa, Enel Green Power SL, ha presentat la renúncia del projecte perquè diu que el parc no és viable econòmicament.

Imatge d'un acte de protesta de Salvem l'Empordà l'any 2008