La Generalitat concedeix 400.000 euros per a l'Oficina de Turisme de Casa Empordà i l'arranjament de l'aparcament de la carretera de Llançà

2015-09-14 17:00

El Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, ha concedit a l’Ajuntament de Figueres una subvenció de 400.000 euros pel finançament del projecte de recuperació de l’antic escorxador com oficina de turisme, l’adequació del recorregut per a vianants entre la plaça el·líptica i la plaça de l’escorxador, i l’arranjament de l’aparcament dissuasiu de la carretera de Llança.

Aquesta subvenció sol·licitada per part de l’Ajuntament, forma part d’una línia d’ajuts als ens locals de Catalunya per al desenvolupament de plans de foment territorial de turisme, que com proposa el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya, vol apostar per un model turístic competitiu, sostenible i de qualitat amb la diversificació de l’oferta, l’orientació a la demanda, la desestacionalització i la innovació del producte, fent del turisme una activitat generadora de riquesa i d’ocupació.

L’Alcaldessa Marta Felip destaca que aquesta subvenció permetrà a l’Ajuntament, que ja ha adjudicat i finançat el projecte d’emplaçament de l’oficina de turisme a la Casa Empordà, dinamitzar l’entorn de l’antic escorxador. Dinamització que juntament amb l’adequació del recorregut per a vianants des de l’aparcament dissuasori de la carretera de Llançà, les últimes obres de millora de les voreres i cruïlles del carrer Caamaño i Monturiol, i les properes de la plaça de la Palmera, han de permetre dibuixar aquest recorregut natural i amable fins a la nova oficina de turisme.  

El regidor de Turisme i Comerç, Manuel Toro expressa la seva satisfacció per haver aconseguit la subvenció per aquest projecte de nova oficina de primera categoria i Centre d'interpretació de productes agroalimentaris i vitivinícoles de l'Empordà, clau pel turisme de la ciutat i la comarca. Així, Figueres, que creu en el potencial de la Marca Empordà, vol fer de la promoció turística del territori una eina de treball conjunt i d’aquest Centre de Producte de l’Empordà un iman d’atracció dels visitants de la ciutat que limiten la seva estada als voltants del Museu Dalí.

Les obres que permetran instal·lar l’oficina de turisme de Figueres a la Casa Empordà, començaran a finals d’aquest mes de setembre, i està previst que finalitzin l’abril de 2016.