La Generalitat aprova el decret que regula els habitatges d'ús turístic

2010-11-09 18:29

El Govern ha aprovat aquest dimarts el decret que regula l’habitatge d’ús turístic -habitatge l’ús del qual els seus propietaris cedeixen a tercers per fer-hi una estada de temporada mitjançant una contraprestació econòmica- “un decret que feia temps que s’havia plantejat”, segons ha afirmat el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, que ha comparegut a la roda de premsa posterior a la reunió del consell de Govern.

Una de les principals novetats del decret és que els habitatges que es cedeixin a tercers per a estades de temporada inferiors a tres mesos requeriran llicència d'activitat municipal. També estan sotmesos a l’àmbit d’aplicació del decret tots els habitatges que es cedeixin a tercers més d’un cop dins el període d’un any.

A més, ha afegit el conseller, “aquest decret facilita l’entrada d’inspectors i agents de l’autoritat en el control del compliment de les condicions” i “llista els drets i deures de les persones titulars de la propietat, de les persones intermediàries i de les persones usuàries.” El decret incrementa les garanties per l’usuari, el propietari, els veïns, els municipis i permet un major control de l’administració.