La Fundació Dalí signa un conveni amb la Universitat de Pequín

2017-05-31 11:30

La Fundació Gala-Salvador Dalí i el Centre d'Estudis Visuals de la Universitat de Pequín (CVS) han signat un conveni marc de col·laboració que permeti promoure l'art de Salvador Dalí a la Xina mitjançant el desenvolupament d'activitats culturals i el coneixement de l'obra del Mestre entre el públic xinès. Així mateix, permet recolzar l'activitat divulgativa del CVS a Europa.

La Xina s'ha convertit en un país prioritari per a la Fundació, per les possibilitats que ofereix en el terreny artístic, acadèmic i jurídic principalment en l'àmbit de la propietat intel·lectual.

El Centre d'Estudis Visuals de la Universitat de Pequín és una institució nacional per a la investigació de l'art tradicional xinès, l'art xinès contemporani i el món de la història de l'art. En la seva qualitat de centre multidisciplinari, el CVS està a l'avantguarda de l'educació artística contemporània i la investigació. Es divideix en tres àmbits que cobreixen les àrees rellevants de la ciència de l'art: (1) Art tradicional xinès: compila i estableix el corpus de la iconografia xinesa, compila també les Obres Completes de l'Art Han així com les seves publicacions acadèmiques; (2) el Món de l'Art: CVS va ajudar a organitzar el 34è Congrés CIHA a Pequín, el 2016, publica la Revista Internacional d'Història de l'Art a la Universitat de Pequín i tradueix Programes del Món de la Història de l'Art; i (3) finalment, s'ocupa de l'Art Contemporani: gestiona l'Arxiu d'Art Modern (CMAA), organitza l'Anuari d'Art Contemporani de la Xina, i porta a terme Investigacions i Exposicions d'Art Contemporani.

Per part de la Fundació Dalí, el responsable de rubricar l'acord ha estat el seu gerent, Joan Manuel Sevillano, i per part del CVS de la Universitat de Pequín, el seu director, LaoZhu (ZHU Qingsheng), professor de la Universitat de Pequín i president de CIHA (the International Association of Art History). La signatura s'ha celebrat a la seu de l'Institut Cervantes Pequín en presència de la consellera cultural de l'Ambaixada d'Espanya a Pequín, Glòria Mínguez Ropiñón, i la directora de l'Institut Cervantes Pequín, Inma González Puy.