La Fundació Dalí i la Caixa enforteixen la seva col·laboració i preparen noves exposicions

2016-01-26 14:30

La directora general adjunta de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Elisa Durán; la directora dels Museus Dalí, Montse Aguer, i el secretari general de la Fundació Dalí, Lluís Peñuelas, han subscrit aquest matí a Figueres un acord per intensificar la col·laboració que ambdues institucions ja mantenen històricament. Els ha acompanyat en aquest acte el director de l’Àrea de Cultura de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Ignasi Miró.

El compromís de col·laboració entre ambdues institucions es remunta a dècades enrere. Així, en els últims vint anys s’han dut a terme conjuntament destacades exposicions, com ara Salvador Dalí. Àlbum de família, Dalí i les revistes i una de les dues grans exposicions del centenari del naixement de l’artista empordanès, Dalí, cultura de masses, mostra que avui continua sent la més visitada en la història de CaixaForum Barcelona.

El conveni de col·laboració signat avui entre les dues parts permet prosseguir i potenciar aquesta entesa en l’àmbit expositiu i cultural amb la realització de nous projectes conjunts fins a l’any 2018.

Un dels grans projectes que s’impulsaran és la producció d’una exposició a l’entorn de l’obra Leda atòmica (1949) de Salvador Dalí. La mostra estarà comissariada per Montse Aguer i es preveu que es podrà veure durant l’any 2018 en dues seus culturals de l’Obra Social ”la Caixa”: CaixaForum Saragossa i CaixaForum Sevilla. La mostra inclourà, a més d’aquesta obra de referència, diversos dibuixos preparatoris i altres materials que conserva la Fundació Dalí. El projecte es completarà amb diversos continguts educatius que seran responsabilitat de l’Obra Social ”la Caixa”, amb la col·laboració del Centre d’Estudis Dalinians de la Fundació Dalí.

Una segona línia de col·laboració serà en l’organització de les exposicions temporals que es duen a terme anualment al Castell Gala Dalí de Púbol —i el catàleg que se’n deriva—, que aprofundeixen en l’obra i el llegat del pintor figuerenc en un entorn molt significatiu de la creació daliniana.

Finalment, el conveni també preveu la col·laboració fins al 2018 en els concerts que la Fundació Dalí organitza cada any al Teatre Jardí de Figueres.