La Fira Medieval de Na Mercadera de Peralada celebrarà la dotzena edició del 12 al 15 d'agost

2016-08-02 12:30

Peralada celebrarà, entre els dies 12 i 15 d’agost al Passeig de la Principal de Peralada, la fira medieval de Na Mercadera, que enguany arriba a la dotzena edició, amb una vintena de parades ambientades a l’època medieval. Aquesta Fira rep el nom amb el qual es coneix a l’heroïna de Peralada apareguda en un dels capítols de la Crònica de Ramon Muntaner, fill il·lustre de la vila i cronista medieval. 

Una de les particularitats d’aquesta fira i que la fa singular és l’horari en què es desenvolupa: de les cinc de la tarda a la una de la matinada. Entre els productes que els visitants poden degustar i comprar i hi ha formatges, mel , embotits, dolços, juntament amb productes decoratius treballats amb cuir i metalls, entre altres. 

Per ambientar la fira, s’organitzaran activitats lúdiques de la ma de la companyia Malabars Malaboig que oferiran diferents espectacles de malabars i foc. El 12 d’agost també es farà la visita teatralitzada nocturna Les llegendes de la Crònica, en la qual, a través de diversos personatges d’època medieval, es descobriran diferents fets i llegendes relacionats amb la Crònica de Ramon Muntaner i la vila de Peralada. 

Dissabte, també es podrà assistir a la conferència Pere Sacoma, un peraladenc  il·lustre amb l’historiador Josep M. Gironella i, tot seguit, es realitzarà la Ruta Literària Ramon Muntaner, una visita guiada a través de la lectura de fragments de l’obra, que convida els visitants a descobrir els espais on va viure l’autor. Les visites guiades seran amb inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme. 

La Fira inclou diversos actes tradicionals. Diumenge 14, de la mà de la colla Gegantera de Peralada tindrà lloc, per tercer any consecutiu, la Trobada Gegantera Medievals amb la participació de les colles geganteres de Castelló d’Empúries, Sant Joan de les Abadesses, Calonge, Sant Josep de Calassanç, Sant Feliu de Guíxols i la colla de Peralada. La plantada de colles tindrà lloc a les 17.30 hores a la placeta del Pont i a partir de les 18.15h començarà la cercavila pel centre històric fins arribar al Mercat, on  tindrà lloc els balls de colles i la ballada final conjunta. 

L’última jornada anirà a càrrec dels Ministrers de l’Aixada, que dinamitzaran a ritme de música medieval el mercat, durant tota la jornada del dilluns 15 d’agost. També, la mateixa tarda a les 19.15h al Mercat, hi haurà la representació del conte infantil musicat En Peret vol ser Cavaller.