La Fira del Conill de Vilafant el primer cap de setmana d'abril

2023-03-24 08:00

La Fira del conill de Vilafant arriba a la seva 26a edició amb la voluntat de promocionar la gastronomia del conill i a la vegada fer descobrir als visitants de la Fira nous espais del municipi. Aquest any, les activitats del dissabte a la tarda es realitzaran a la masia de Palol Sabaldòria, que aquest any ha acabat la seva rehabilitació com a espai públic. Una fira plena d’activitats tant al dissabte a la tarda, com al diumenge, que van de les més lúdiques com jocs infantils o un escape room, fins a les gastronòmiques com el maridatge del dissabte a la tarda, els tastets a plaça com a eix central de la Fira o el showcooking . «Volem que el cap de setmana de la Fira tothom trobi la seva activitat, i que no hi hagi excusa per no passar per Vilafant en algun dels dos dies de Fira del Conill. Aquest any, el dissabte, hem volgut donar protagonisme a l’entorn de Palol Sabaldòria, ja que és un espai molt polivalent que ens permetrà fer, en un mateix lloc diferents activitats i a la vegada podrem mostrar la masia de Palol que s’acaba de rehabilitar», explica el regidor de promoció econòmica de Vilafant César González. 

Vilafant ja fa dies que respira Fira del Conill gràcies al Conill en Ruta, que pretén promocionar la carn de conill i els vins de la D.O.Empordà a través de diferents restaurants de la comarca, que ofereixen dins de les seves cartes plats amb carn de conill. 

El dissabte 1 d’abril a la tarda, serà el moment del maridatge, una activitat que va començar l’any passat i que permet gaudir dels vins de la DO Empordà i la gastronomia del conill. Una activitat amb reserva prèvia, a la web de l’ajuntament www.vilafant.cat  i amb un preu de 7€, que permetrà gaudir dels vins del celler La Vinyeta amb les propostes de carn de conill de les carnisseries Serraplà. A més més, el dissabte també es podrà realitzar un Escape Room, també amb places limitades i inscripció prèvia al web del consistori, juntament amb jocs infantils, música i food trucks. 

El diumenge serà el moment de tastar els plats que han preparat els 9 restaurants que estaran a la plaça per oferir una tapa de conill. Els tiquets per la degustació tindran un preu de 7 € i  inclouran 4 tastets de la cuina del conill, 1 plat d’arròs de conill, les postres típiques de la fira, “les cues de conill”, gelat,  vi de la DO Empordà o aigua a més també d’un descompte de 2,5 € per comprar carn de conill en les carnisseries de Vilafant. Uns tiquets que és important que es guardin, ja que es farà un sorteig de 1 menú per a dues persones al Restaurant la Tartana de Can Massanet de Vilafant. En una jornada festiva, com la Mostra gastronòmica del conill no hi podia faltar la música que aquest any ens la posarà la vilafantenca Naiara López. 

A més de tastar la gastronomia del conill, el diumenge al migdia també es podrà aprendre a cuinar aquesta carn tant nutriva gràcies al showcooking en directe, a càrrec del restaurador Oriol Lizano. Durant tot el dia també hi haurà tallers, activitats pels més petits i l’exposició de pintures del taller d’en Jepi a l’espai del Cau. Per tancar la fira, havaneres amb el grup Cel Rogent i degustació de rom cremat.

Diverses maneres de preparar la carn de conill 

La Fira és un aparador de la gran diversitat de plats que es poden preparar amb la carn de conill i del talent culinari dels restaurants de la comarca. El restaurant La Tartana de Can Massant ens proposarà tastar Botifarra de conill i coca de tomata seca amb xucrut de pastanaga, des del 9 Suprem ens oferiran Croqueta de conill amb llit de samfaina. També podrem tastar un plat tradicional francés com la Rillet de conill amb romaní preparat pel restaurant Carles Antoner de Lladó. L’all i el conill convinen molt bé, per això des del Moma 33 ens proposen un Carpaccio de conill amb muselina d’all. A la plaça el diumenge podrem gaudir d’una Croque du lapin banh mi elaborada pel restaurant de L’Escala La Gruta i també descobrir el gust del Conill a l’estil del Trull de Fortià. El restaurant La Torradeta ens proposen tastar un plat de Conill amb salsa de la passió i des d’Amiel & Molins ens oferiran una Mini hamburguesa de conill mar i muntanya amb misonesa. L’arròs de conill, aquest any el prepararan des Arrossades de la Tieta Rosa.