La Fira del Brunyol celebrarà la 21ena edició el 22 de març al centre Figueres

2014-03-17 09:00

Enguany se celebra la 21 edició de la Fira de Sant Josep, la Fira del Brunyol de l’Empordà, una de les primeres fires que es van fer als carrers figuerencs del barri de Sant Josep, que abasta el carrer Sant Pau, carrer Sant Josep, carrer Verge Maria, carrer Sant Viçenç, carrer Vilafant, plaça Triangular i plaça Josep Pla.

Cada any la xifra d’assistents a la fira és més elevada i aconsegueixen, tot i l’elaboració de més de 500 kg de brunyols, l’esgotament d’aquest producte artesanal fet per algunes de les pastisseries de la ciutat. A partir de les 10 hores la fira ofereix, durant tot el dia, degustació i venda dels brunyols de l’Empordà. A més, es complementa amb una fira d’artesania i alimentació, que any rere any incrementa en parades.

Des de l’organització s’aposta per la realització d’activitats i actuacions  paral·leles durant tot el dissabte a la Plaça Triangular. La programació compta amb les actuacions pels carrers de la Tramuntakada, Projecte Dansa, Capoeira Canigo, la Coral Polifònica de Figueres, el centre de dansa Marta Coll, l’Esbart Dansaire de la Societat Coral Erato, el grup Aires de Mi Tierra, l’escola Art&Dance i la cantada d’havaneres amb Fil de Cuca amb ron Cremat a la mitja part. Així mateix, a la Plaça Josep Pla es crearà una àrea infantil amb un parc d’atraccions per la mainada i passejades amb ponis. A les 6 de la tarda al carrer Sant Josep hi haurà xocolatada popular per grans i petits.

Pel que fa a la Cursa Urbana de Sant Josep, que l’any passat va comptar amb 250 participants, celebra la cinquena edició l’endemà de la Fira del Brunyol i tindrà un recorregut de 10 km pels carrers de la ciutat, que es pot reduir a 5 km si es fa caminant. La cursa es complementarà amb activitats com una xocolatada popular i batukada d’acompanyament als corredors a la sortida a càrrec del grup Tramuntakada. De 8 a 9 del matí, es faran les inscripcions a la plaça Triangular i s’entregaran els dorsals. A les 10 hores hi haurà la sortida des de la Rambla, a les 10.30 l’arribada a la plaça Triangular i des de les 11 hores l’entrega de trofeus.

Lloc de cerca