La figuerenca Lakaste accedeix a la fase final del concurs Sona 9

2016-10-04 11:00

El concurs musical Sona 9 ja té els cinc grups que han arribat a l'última i definitiva fase que determinarà els finalistes de la 16a edició. Entre ells s'hi troba la figuerenca Lakaste que va participar a la semifinal celebrada al Festival Acústica el passat 3 de setembre. Núria Castelló (veu i guitarra), Lakaste, està acompanyada per la seva banda formada per Joan Xifra (guitarra elèctrica i veus), Josep Izquierdo (bateria) i Carlos Albaladejo (baix). 

Després de veure els concerts dels grups semifinalistes, el jurat ha decidit que Chet (pop-folk, Barcelona), El Fugitiu (rumba-reggae, Manresa), Lakaste (pop, Figueres), Paper de Plàstic (pop-rock, Barcelona) i Rúpits (soft-rock, Gironella) són els grups que accediran a la fase final de la plataforma musical dels grups emergents de Catalunya.

Les proves que hauran de realitzar els grups en aquesta nova fase del Sona9 consisteixen en la gravació d’una cançó pròpia als estudis Bucbonera Records de Caldes de Montbui, amb la supervisió tècnica i la producció de Tomàs Robisco i Joan Pau Chaves, teclista d'Els Pets. Després d'aquesta prova els grups hauran de passar pels estudis d'iCat.cat i fer un concert en format acústic. També hauran de fer un acústic al programa Enderrock TV d'El Punt Avui Televisió.

D’aquesta fase preliminar en sortiran els tres grups que accediran a la gran final de dimarts 15 de novembre a la sala Apolo de Barcelona, on també actuaran els guanyadors del premi Èxit de l’edició del 2015, Coet, que presentaran en directe les cançons del seu primer disc, Passi-ho bé!.