La ficció d'un robatori al Museu Dalí guanya el Memorial Agustí Vehí de Novel·la Negra a Tiana

2014-01-26 09:00

L’escriptor nascut a Bellcaire d'Empordà però resident a Olot Josep Torrent ha guanyat el primer premi Memorial Agustí Vehí de novel·la negra del festival literari Tiana Negra.

La novel·la La sang és més dolça que la mel està ambientada a l’Empordà, en concret a la ciutat de Figueres i també a Cadaquès. Explica un intent de robatori al Museu Dalí per una banda d’albanokosovars. Un caporal d’investigació dels Mossos d’Esquadra i el seu equip duran a terme la investigació d’un assassinat que s’hi relaciona.

Un total de 12 novel·les han participat en aquesta primera edició del certamen, que convoca l’associació En Negre. El guanyador s’emporta un total de 1.500 euros i la publicació de la novel·la en la col·lecció Crims.cat. L’ajuntament de Tiana dota amb 500 euros el guardó, i l’editorial avança els altres 1.000 euros en el moment de la contractació de la novel·la, que està previst que aparegui el proper més de setembre.

El lliurament del premi ha estat molt emotiu perquè ha comptar amb la presència de Marie Gournay, la darrera companya de l’escriptor empordanès, que ha fet acte d’entrega a Torrent del guardó que l’acredita com a guanyador del premi.

Josep Torrent  va néixer a Bellcaire d'Empordà el 1956 i hi ha viscut més de mitja vida. Per motius de feina va anar a parar a Olot el 1984 i després de passar per Barcelona i la Llagosta, va tornar a la capital de la Garrotxa on encara viu. Va ser policia. Segons ell, va començar a escriure tard, per a la seva filla i ho ha seguit fent fins ara i ha combinat la literatura infantil amb la novel·la negra. Entre d'altres novel·les ha publicat L'estranya desaparició de la Laura i Ibrahim; La mirora mata els dimarts i el 2012 va guanyar el premi Ramon Muntaner de Literatura Infantil i Juvenil amb Abans de la Batalla.