L’Escala programa una cinquantena d’activitats per a tots els públics per a la festa major

2011-08-18 13:00

La festa major de l’Escala ja escalfa motors, amb una programació que inclou una cinquantena d’activitats, en la línia dels anys anteriors, buscant un equilibri atractiu per a totes les edats. “Aquesta és una festa molt familiar i intentem no deixar fora ningú”, remarca Jordi Roura, un dels portaveus de la Comissió de Festes.

Els actes previs comencen aquest mateix cap de setmana, amb el torneig obert de tennis, que durarà fins el 28 d’agost. Precisament l’esport marca els primers compassos de la festa, ja que el 26 d’agost es fa la II Marxa Nocturna de l’Anxova i els dos dies següents la III Travessa de Natació (amb proves de 600 i 2200 metres) i el concurs de pesca. El 28 d’agost s’arriba a la 23a edició de la trobada gegantera i el 31 d’agost a la 28a Nit de la Sardana, que compta aquest any amb les cobles Bisbal Jove i Flama de Farners.

Una de les novetats destacades d’aquest any és el canvi a l’entorn del pregó, que aquest any farà Maria Lluïsa Ferrer, presidenta de la fundació Astrid-21 i esposa del fotògraf Miquel Bataller. Fins ara es pronunciava el pregó el dia 2 de setembre, diada de Santa Màxima, al migdia. Coincidia, però, amb una activitat de gran tradició popular com és el festival nàutic, obligant d’aquesta manera al públic a escollir entre un o altre acte. Aquest any s’ha decidit provar una altra fórmula i és fer el pregó el dia 1 de setembre al vespre i envoltar-lo d’altres activitats complementàries. Així, a les 19.30h s’iniciarà una cercavila pels carrers de la vila que acabarà a la plaça de l’Ajuntament, on a les 20.30h està previst l’inici del pregó. Just després s’inaugurarà l’exposició de festa major, dedicada aquest any a la pintora local Montserrat Sureda. A les 21h, a la plaça Víctor Català, començarà una festa amb molt regust català, ja que es vol fer un homenatge als productes de la terra amb botifarrada, anxovada popular, vi, un burro català mecànic i l’actuació del grup Els Catarres, que s’han fet molt populars amb la cançó Jenifer, que s’inicia amb la frase “Jo que sóc més català que les anxoves de l’Escala....”. Per completar la jornada, primera sessió de Barrakes, amb els grups Errant Knights, Neutro i Cop de Rock (pel mateix escenari hi passaran els dies següents  la Banda de l’Agonia, Cinc Elements, Most, Removida’80 i Bannana Beach).

El dia 2 de setembre, un clàssic de la festa major com és el Festival Nàutic i la celebració de la cursa d’Ofnis (Objectes flotants no identificats). Per evitar que als participants els coincideixin dues proves al mateix temps, la cursa d’ofnis es farà a primera hora del matí. Aquest any s’aposta també per fer una Nit de l’Humor, amb l’actuació de Reugenio.

Una altra aposta d’aquesta edició és l’actuació del Cor Vivaldi-Petits cantors de Catalunya. Es tracta d’una formació formada per 27 nenes i nens d’entre 11 i 15 anys que ofereixen un gran concert amb temes tradicionals catalans en clau de jazz que sorprendrà de ben segur a aquells que no l’hagin vist abans.

L’espectacle de revista “El Molino. Ven al Paralelo”, cercaviles infantils, festa de l’escuma, corremulla, una fira d’artesania que aquest any durarà dos dies, una exposició de fotografies de Joan Clos i Comas són algunes de les altres activitats previstes. A nivell d’orquestres, se segueix l’aposta qualitativa amb Maravella i Nueva Etapa.