La festa del 'Xupinassu' del Cafetó suma més de 5000 connexions

2020-04-26 09:00

“El Xupinassu” del Cafetó de Figueres retransmès per Internet per 17600 Ràdio va sumar més de 5.000 connexions al llarg de les quatre hores de festa virtual. La iniciativa va combinar la música programada pels punxa-discos Daniel Gon i Radio Cassette Night amb els missatges que van enviar els amics i amigues del Cafetó desitjant unes bones Fires en temps de confinament.

El moment més àlgid va ser a les 7 de la tarda amb l'habitual pregó sorpresa que, enguany, es va deixar en mans de dos dels portaveus d'aquesta crisi sanitària, Oriol Mitjà i Fernando Simón. Les seves veus van ser doblades per oferir les mesures del pla de confinament a la població figuerenca. Així, per exemple, es va proposar que la Colla Castellera posés una mascareta al monument a Narcís Monturiol de la Rambla, una estatua que, cada any, per Fires es vesteix de lila amb la camisa dels Merlots.

Va haver-hi versió àudio i vídeo o també hi va sortir el tradicional petard recuperant imatges d'anteriors edicions. Podeu veure el pregó en aquest enllaç de YouTube.

Les xarxes socials es van omplir de fotografies de gent amb el tradicional mocador del “Xupinassu” brindant des de terrasses, finestres i balcons.

Des de l'any 2013 “El Xupinassu” s'ha convertit en el tret de sortida no oficial de la festa figuerenca. Un pregó gens convencional, just després del que programa l'Ajuntament, i el llençament d'un petard donen pas a una engrescadora i generosa sessió musical a la plaça de l'Església i que sempre comença amb “Festa Major” de La Trinca.