La Festa de la Sal de l'Escala convida la cultura tuareg

2012-09-14 11:00

La Festa de la Sal de l’Escala arriba a la quinzena edició i comptarà aquest any amb la participació, com a poble convidat, dels tuaregs de l’Ahaggar (Algèria), que mostraran les seves danses i música. La festa és aquest dissabte 15 de setembre i, coincidint amb aquesta celebració, l’Escala es convertirà també en la seu de la trobada anual dels museus marítims de la Mediterrània, amb una vintena de museus de diferents països representats. 

La part principal de la Festa de la Sal és a la tarda, amb la mostra d’oficis mariners, l’arribada del vaixell de la sal i l’ofrena de sal del poble convidat. També hi haurà l’intercanvi de danses, amb la participació del grup Takouba de Tamanrasset (Algèria) i el grup La Farandola de l’Escala. En l’apartat musical, cal destacar la participació de Fàtima Amrioued, la millor intèrpret d’imzad, un instrument de música ancestral tuareg.

L’entrada de les barques de vela llatina il·luminades, el cercabars i la trobada de cançons vora mar conduiran cap al final de la festa, amb cremat i ball per a tothom. Aquí podeu consultar tot el programa.