La Festa de la Sal de l'Escala arriba a la vintena edició

2017-09-14 17:00

Aquest cap de setmana se celebra una nova edició de la Festa de la Sal de l'Escala, que arriba ja al vintè aniversari. Per commemorar-ho, s'incorporen algunes novetats, com la inauguració de tres exposicions, la presentació d'un CD amb les cançons i músiques de la Festa de la Sal i un documental.

Els actes comencen aquest divendres, precisament amb la inauguració de les exposicions, la presentacio del CD i el documental. Serà a partir de les 18.30h, a l'Alfolí de la Sal. Després està prevista una nova edició del cercabars (cercavila musical pels bars i tavernes de la Platja), amb el Cor Indika (19.30h), i un concert a la Punta (22h), amb Pep Gimeno "botifarra" i la seva Rondalla, dedicat a Llucià Carbó (que va ser membre de Els Pescadors de l'Escala i fundador de Les Veus dels Pescadors).

El dissabte és el torn del gruix principal de la festa. Al matí hi ha tallers de tradició local (salaó d'anxoves, nusos mariners, barquetes de suro...) -10h-, la presentació de l'Associació Amics de Guinea Conakry de Roses -11h-, visites guiades a la casa de pescadors de can Cinto Xuà -d'11 a 13h- i una actuació per presentar les músiques del CD "Cançons, músiques i sons de la Festa de la Sal", amb l'actuació de Cor Indika, Tres de Ronda, Oreig de Mar, la Vella Lola, M.Teresa Pellicer, Josep Vilabrú, Enric Casassas, Jaume Comas i Josep Tero -12h-.

A la tarda, a partir de les 17h, comença la tradicional mostra d'oficis mariners, amb l'arribada dels vaixells de la Sal -aquest any els pailebots Santa Eulàlia i Far de Barcelona i  la barca de mitjana Rafael-. Tot seguit, l'ofrena de sal per part del Grup de Danses de Xàtiva -el grup convidat d'aquest any-, l'intercanvi de danses, l'arribada de les barques amb les veles il·luminades i la XIII trobada de cançons vora mar. No hi faltaran les danses ancestrals típiques de l'Escala com són el ball de nyacres, la farandola i l'espectacular ball del drac, que aquest any també comptarà amb una versió infantil.

Tant dissabte com diumenge, de 10 a 12h hi haurà excursions a la vela amb la barca de mitjana Rafael i el diumenge a les 11h, es farà una visita guiada gratuïta a l'Alfolí de la Sal i el barri vell (més informació i reserves a museu@lescala.cat o al telèfon 972776815).