La Festa Charly i l'Orquestra Diversiones protagonitzaran dues de les nits de Fires a la plaça Catalunya de Figueres

2024-04-04 17:30

Després de la presentació del cartell i l'anunci del pregoner d'enguany, el periodista Carles Pujol, des de l'Ajuntament de Figueres es prepara la presentació de la programació de les Fires i Festes de la Santa Creu, que es publicarà dimecres 10 d'abril, i es repartirà a totes les bústies de la ciutat a partir del 15 d'abril.

A plaça Catalunya es recuperarà la Festa Charly que va celebrar-se per primera vegada l'any 2019. El dissabte 4 de maig, amb el lema "Figueres ja és de nit" dels anys 70, que reivindicava l'ambient nocturn a la ciutat, es reviurà  l'esperit de la discoteca figuerenca que va funcionar al carrer Caamaño des de 1971 a l'any 2000. Van ser tres dècades viscudes per diferents generacions. Un viatge musical al passat ideal per a retrobar-se amb velles amistats.

També s'ha avançat que l'aclamada Orquestra Diversiones tornarà a la ciutat la nit del 30 d'abril, compartint escenari amb l'espectacle "Hola Raffaella", tribut a la gran diva Raffaella Carrà. Serà a la plaça Catalunya.

Les Creus de Maig, com a element identitari de les Fires i Festes de la Santa Creu es potenciaran per fer-les més participatives, implicant a les entitats i associacions de veïns, i a la ciutadania per gaudir d'aquesta tradició arrelada a la ciutat que des del govern es vol recuperar i posar en valor.

Castellers, Gegants, la Nit de la Cebeta i, com a novetat, la Nit del Foc amb un espectacle participatiu el 27 d'abril, amb Els Senyors del Foc, donaran un nou impuls a la Cultura Popular, que tindrà un especial i transversal presència aquestes Fires i Festes de la Santa Creu, pensant en tots els públics i edats.

La programació d'El Rampell, amb una desena de concerts, es farà pública a les xarxes socials d'El Rampell i de l'Ajuntament aquest dissabte. Una de les activitats més esperades, el Parc d'Atraccions , estarà obert del 20 d'abril al 5 de maig, amb la jornada inclusiva el 24 i el 29 d'abril per a persones amb diversitat funcional, i la jornada a preus populars amb totes les atraccions a un 50% de descompte, tindrà lloc el dijous 25 d'abril.