La Dracma de Roses reconeix la Societat Unió Fraternal i Anita Marés

2010-08-13 11:14

Dins la celebració de la Festa Major de Roses, l’Ajuntament de la població lliurarà el proper diumenge 15 d’agost la Dracma de Plata 2010. En aquesta ocasió, la distinció s’entregarà a la Societat Unió Fraternal (SUF) i, a títol pòstum, a Anna Marés (Anita de l’Estanc), en reconeixement a les seves aportacions al municipi per a la creació d’un Centre Cívic i d’un equipament destinat a la formació, respectivament. L’acte tindrà lloc a les 12 al Teatre Municipal, i comptarà amb la participació del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal.

Enguany, Roses reconeix amb la seva màxima distinció a la Societat Unió Fraternal (SUF), creada l’any 1927 i dedicada des de llavors a l’organització de balls i activitats culturals i artístiques al municipi i, a títol pòstum, a Anna Marés, veïna de Roses que morí l’any 2007 llegant l’edifici de la seva propietat, a la plaça Sant Pere, a favor de l’Ajuntament per a la creació d’un centre destinat a usos formatius i culturals.

El consistori vol reconèixer les aportacions dels dos homenatjats, gràcies als quals la població rosinca disposarà properament d’un nou equipament formatiu a la plaça Sant Pere que iniciarà les obres el proper mes de setembre, i un centre cívic a l’actual seu de la SUF a la Riera Ginjolers que, un cop signat l’acord de cessió amb la SUF, es troba ja en fase de presentació de projectes arquitectònics.