La DO Empordà posa en marxa una campanya per mirar de reactivar les vendes en aquestes setmanes de coronavirus

2020-03-25 17:30

El Consell Regulador de la DO Empordà i els cellers empordanesos han posat en marxa la campanya #EmpordaDesdeCasa que proposa consumir vins de la denominació des de casa per mirar de reactivar les vendes que pràcticament s’han aturat. Des del passat cap de setmana, el consell regulador i els cellers empordanesos han fet una crida perquè els seus usuaris de Facebook, Twitter i Instagram consumeixin vins empordanesos des de casa i ho comparteixin a les seves xarxes socials amb l’etiqueta #EmpordaDesdeCasa.

Diversos enòlegs, sommeliers i restauradors participen aquests dies a la campanya publicant vídeos on en primer lloc animem a la població a quedar-se a casa i després proposen un brindis amb un vi DO Empordà per agrair la feina dels col·lectius que lluiten contra el coronavirus o per donar suport a sectors, com el de la restauració, que també travessen moments molt difícils.  (Aquí podeu veure uns dels vídeos protagonitzat pel cellerer Carles Xuriguera i la seva família).

Dins de la mateixa campanya, el Consell Regulador i els cellers empordanesos organitzaran aquest cap de setmana un tast online de vins empordanesos a través del perfil d’instagram de la denominació de l’Empordà. Al tast hi participaran cellerers de l’Empordà i diversos convidats que dissabte vinent al migdia proposaran una activitat lúdica durant aquests dies de confinament.

Situació del sector del vi de l’Empordà
Segons les primeres estimacions dels cellers empordanesos, la venda de vins DO Empordà han registrat un descens d’entre el 90 i el 100 per cent des de l’aplicació de les mesures de confinament a causa de la crisi del coronavirus. Els cellerers estan ‘molt preocupats’ per la situació però alhora actius per afrontar una realitat adversa.

En les darreres dues setmanes, els principals canals de venda de vi de l’Empordà, com el de la restauració, la venda directa o l'exportació, han quedat pràcticament tancats o aturats. Ara mateix, els usuaris només poden adquirir vins en alguns supermercats i comerços de barri o a les botigues online dels cellers que estan operatives. També es mantenen obertes, de moment, les agrobotigues de les cooperatives d’Empordàlia, Garriguella i Espolla que, a banda de vi, també estan oferint a les seves poblacions altres productes alimentaris de primera necessitat com llegums, arròs o pasta. En el cas de l’agrobotiga de Pau, Empordàlia és l’únic establiment que subministra pa al municipi.

A causa de la situació, els cellers empordanesos han començat a aplicar expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) sobretot entre el personal dedicat a l’enoturisme. Els cellers, en canvi, mantenen les feines agrícoles a les vinyes aplicant les mesures de protecció entre el seu personal.