La DO Empordà maridarà els seus vins amb tapes de restauradors de Girona

2014-05-29 12:30

Una quinzena de cellers de la DO Empordà i una quinzena de restauradors de la plaça Independència participen aquest cap de setmana a la segona edició de la fira ‘Tocs de vi de l’Empordà a Girona’ que proposa maridar els vins empordanesos amb les degustacions culinàries dels restaurants i bars de la plaça Independència de la ciutat.

Del divendres 30 de maig al diumenge 1 de juny, l’emblemàtic espai del centre de Girona acollirà els estands d’una trentena de cellerers i restauradors que oferiran els seus vins i les seves tapes, de 6 de la tarda a 12 de la nit –ampliant una hora l’horari de tancament respecte de l’any passat-. El preu del tastos de vi és de cinc euros i inclou la copa i cinc tiquets per degustar vi. El preu del tiquet de les tapes és també de 5 euros i inclou 4 degustacions.

Els cellers de la DO Empordà oferiran una completa selecció de vins blancs, rosats, negres i dolços i, en la majoria de casos, també presentaran vins de les nova anyada. De la seva banda, els restauradors de la plaça Independència proposen un assortiment cosmopolita de degustacions culinàries que inclouen tapes de cuina catalana, mediterrània, creativa, basca o japonesa, entre altres.

Els cellers que participen en aquesta segona edició són: *lavinyeta; Castell de Peralada; Celler Arché Pagès; Celler Can Sais; Celler Cooperatiu d’Espolla; Cellers Santamaria; Cooperativa de Garriguella; Empordàlia; Celler Espelt; Mas Llunes; Maset Plana; Oliveda; Pere Guardiola; Vinyes dels Aspres i Vinyes d'Olivardots.

Els bars i restaurants de la plaça Independència participants són: Royal, Nou Artau, König, Xic, Lapsus Cafè, Cu-cut, Dolce Vita, DO Taverna Catalana, La Riba, Sushi, Volta i Volta, Boira i Lizarran.

'Tocs de Vi de l'Empordà a Girona' està organitzat per la DO Empordà i l’Associació de Bars i Restaurants de la plaça de la Independència de Girona, i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona; el Fons Europeu de Desenvolupament Rural i el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya. 

Els organitzadors esperen repetir i consolidar les exitoses xifres de la primera edició amb 8.000 participants i més de 40.000 degustacions.