La DO Empordà inicia la verema amb la previsió d'una bona anyada en quantitat i qualitat

2014-08-14 13:00

La verema 2014 ja està en marxa a la DO Empordà. Alguns cellers de la denominació empordanesa, com Peralada, *lavinyeta o Espelt Viticultors, ja han començat aquesta setmana a collir raïms de la varietat chardonnay o el moscat de gra petit que són de les més primerenques.

Respecte a anyades anteriors, la verema 2014 s'ha avançat en algunes zones de la plana empordanesa. La verema, però, no serà gens uniforme a la DO Empordà ja que d'altres cellers no preveuen iniciar la recol·lecció fins d'aquí a quinze dies o un mes quan es collirà les varietats més abundants, com la garnatxa, que és més tardana.

El Consell Regulador de la DO Empordà preveu una bona anyada pel 2014, tant en quantitat com en qualitat, tot i que dependrà molt de les condicions metereològiques de les properes setmanes.

Les mateixes previsions apunten que la quantitat de raïm collit serà una mica inferior respecte l'any passat que va ser excepcional, tornant a la mitjana de producció habitual a la denominació. Pel que fa a la qualitat, el raïm presenta un estat molt bo i molt sa, amb grans molt grossos i de molt bon aspecte. La climotologia d'aquest final d'agost i de principis de setembre serà determinant en la quantitat i qualitat de la verema d'aquest any. 

Foto de La Vinyeta (Roger Lleixà)