La diputada d'ERC Teresa Jordà demana que s’adapti l’actuació de la policia estatal al pla d’actuació dels Mossos per eradicar la prostitució a la carretera

2013-06-17 11:00

La diputada al Congrés, Teresa Jordà, ha presentat una Proposició no de Llei al Congrés dels Diputats per tal que s’adapti l’actuació de la policia estatal, en l’àmbit i la zona de la seva competència, al pla d’actuació de la policia catalana per l’eradicació de la prostitució a les carreteres de Catalunya. En aquest sentit, s’han de portar a terme les negociacions oportunes per coordinar aquestes actuacions. 

La Proposició no de Llei fa especial incidència a municipis com la Jonquera, on hi ha una especial intensitat per la seva proximitat amb la frontera. En aquesta zona l’activitat es desenvolupa a la Nacional II, dins del mateix casc urbà. Aquesta proximitat amb la frontera ha fet que aquesta activitat s’estengui al llarg de tot el traçat de la Nacional II, amb la conseqüent preocupació dels veïns, conductors i alcaldes afectats, així com la pròpia seguretat per les persones que exerceixen la prostitució.

Jordà ha destacat que ‘la Generalitat de Catalunya disposa de competències en relació a les carreteres que són de la seva titularitat, posant en funcionament un reglament propi d’actuació’. Quan es tracta de carreteres com la Nacional II, de titularitat estatal, aquesta actuació és impossible. ‘És inviable pels Mossos d’Esquadra actuar en aquest llocs, com és el cas de la travessia urbana de la Jonquera, que és de titularitat estatal’. Per tant, demanem que ‘en una matèria tan sensible com aquesta és convenient la coherència i la coordinació de totes les administracions’.