La Diputació rebutja per unanimitat la llei estatal de reforma del món local

2014-03-18 20:00

El ple de la Diputació ha aprovat avui per unanimitat una moció de rebuig de la Llei 27/2013, de 27 de desembre de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL). La moció manifesta que “la llei representa una involució del règim local amb conseqüències socials, pèrdua de llocs de treball i que està encaminada a la privatització dels serveis públics”. A més, l'ens supramunicipal impulsarà, amb la participació de tots els grups polítics de la institució, una Comissió d'estudi per conèixer l'impacte real de la llei. Amb aquesta moció, la Diputació dóna suport als ajuntaments que han interposat recurs del conflicte en defensa de l'autonomia local contra la llei i se solidaritza amb les accions que puguin portar a terme els ajuntaments en defensa de l'autonomia municipal.

Els tres grups polítics representats a la institució han coincidit que la llei no soluciona un dels principals problemes del món local, que és el finançament.

Durant la votació, els representants d'ERC han exhibit uns cartells on es podia veure escrit “Servei municipals en perill per reformes del gobierno central”.