La Diputació i el Consell Comarcal condemnen la brutalitat policial de l’Estat a Catalunya

2017-10-10 17:00

El Ple de la Diputació de Girona ha aprovat avui per unanimitat una moció que condemna enèrgicament la violència generada per l’Estat espanyol el passat 1 d’octubre contra els veïns i veïnes dels pobles i les ciutats de Catalunya que volien exercir la democràcia.

La moció dona suport a les més de 900 persones ferides durant les càrregues, exigeix la retirada dels efectius policials del Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil i demana al Govern de l’Estat que assumeixi totes les responsabilitats pels danys personals i materials ocasionats.

El text també demana la dimissió i la declaració de persona non grata a les comarques gironines del delegat del Govern d’Espanya a Catalunya, Enric Millo, que considera un dels principals responsables de l’actuació dels cossos policials espanyols en molts col·legis electorals.

També reconeix l’actitud, la valentia i el comportament cívic i pacífic dels més de dos milions de persones que l’1-O es van expressar a les urnes, i demana la mediació i el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional.

La moció acaba deixant constància del fet que «la Diputació de Girona farà costat a les institucions catalanes, el Govern català i el Parlament de Catalunya en relació amb les decisions que prenguin».

La moció ha estat presentada per ERC i ha comptat amb el suport de tots els grups: PDeCAT, PSC, ERC, CUP i IdS.

També el Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha aprovat la moció adjunta. Tots els punts han rebut el suport de PDECAT, ERC i Compromís (19 vots). En algun punt s’ha rebut el suport d’altres consellers comarcals (PSC i ex-Unió) fins a 25 vots. El conseller comarcal de C’s ha votat en contra de tots els punts, llevat del segon que s’ha aprovat per unanimitat. No han sigut presents a la sessió els representants del PP i de la CUP.

Imatge del Ple de la Diputació de Girona