La Diputació destina 240.000 euros a l'Escola d'Hostaleria

2010-01-29 14:51

La Diputació de Girona aportarà 240.000 euros a la construcció i posada en funcionament de la nova Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà, un centre que s’ubicarà al costat de l’Institut Olivar Gran de Figueres.

Enric Vilert, president de la Diputació, remarca que “en un moment de crisi com l’actual, és molt important que les institucions donem suport a un dels valors més segurs de l’economia altempordanesa: el turisme”. Vilert també assenyala que “apostar per la formació dels treballadors és una condició indispensable si volem fer front a la creixent competència que exerceixen altres destinacions turístiques, ja que disposar de personal altament qualificat ens permetrà distingir-nos oferint un producte basat en la qualitat i l’excel·lència”.

La nova Escola d’Hostaleria i l’lnstitut Olivar Gran formaran un complex formatiu en què les dues entitats compartiran aules i tallers per dur-hi a terme activitats educatives. L’Escola disposarà de capacitat suficient per impartir cicles formatius de grau mitjà (de cuina i gastronomia, de serveis de restauració, de forneria, pastisseria i confiteria, i d’elaboració de productes alimentaris) i de grau superior (de direcció de cuina).
Juntament amb la Diputació de Girona, també col·laboren en la construcció i posada en funcionament del centre la Fundació Privada Miquel, l’Ajuntament de Figueres, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Cambra de Comerç de Girona, l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà.