La Diputació de Girona renovarà unes 50 webs de municipis altempordanesos

2014-01-31 19:00

La Diputació de Girona renovarà en els propers mesos els webs d’uns 140 municipis gironins, tots de menys de 5.000 habitants. Unes 50 pertanyen a poblacions de la comarca de l'Alt Empordà com ara Portbou, Vilamalla, Vila-sacra, Llers o Terrades. Els objectius de l’actualització dels webs són personalitzar-los segons el municipi, fer-los servir d’eina de promoció i facilitar-los l’ús de les tecnologies actuals, com són ara les xarxes socials. A més, es preveu un pla de treball entre responsables de la Diputació i els ajuntaments per facilitar-ne la millora de manera continuada. “Sempre amb la idea d’ajudar els ajuntaments, en la millora de les seves instal·lacions, que és la raó de ser de la Diputació”, diu el vicepresident primer de l’ens supramunicipal, Miquel Noguer.

La renovació dels webs, que s’ha començat en els municipis de Camprodon i Fornells de la Selva com a prova pilot, es fa des de l’Oficina de Suport a l’Administració Electrònica, que depèn del servei de Sistemes i Tecnologies de la Informació de l’Àrea de Règim Econòmic i Noves Tecnologies de la Diputació. A partir d’ara, es comença amb la resta de webs municipals, fins arribar gairebé a les 140, amb la finalitat clara de donar un aire nou als actuals webs, que han restat molt estàtics, i de mirar d’implicar encara més els ajuntaments.

La nova actualització es concreta en una gran imatge de portada en què es poden posar fins a tres promocions destacades, ja sigui d’alguna activitat del moment o d’un lloc especial del municipi. Seguidament, apareixen les promocions fixes, les promocions permanents durant l’any i les promocions variables, entre les quals es troben l’agenda i les notícies del municipi. A més, totes les pàgines noves tindran un menú dels diferents accessos i una relació de les xarxes socials. Queda clar que la renovació comporta un canvi tecnològic, de disseny gràfic i conceptual, ja que ha de ser una eina de promoció del municipi. En aquest punt, cada ajuntament haurà de decidir què promociona.

Els tècnics de la Diputació volen deixar clar que amb la renovació dels webs s’intenten “adaptar a la realitat actual, donant un toc més en concordança amb el municipi”. Amb aquesta millora, els tècnics preveuen que al llarg de l’any els webs s’acabin concretant en dues o tres plantilles bàsiques.

A més, durant l’any es preveu tirar endavant un pla de millora continuada. El pla es concretarà en sessions de treball, amb responsables dels ajuntaments i de diverses àrees de la Diputació, per mirar de fer un treball cooperatiu sobre l’experiència de l’actualització de cara a poder millorar el disseny, els continguts o les novetats de manera continuada.