La Diputació de Girona inverteix en la restauració i conservació d'una dotzena de monuments de la comarca

2014-02-05 17:00

La Diputació de Girona invertirà, durant aquest any, 700.000 euros a restaurar i conservar els immobles d’interès patrimonial de les comarques gironines i a promoure’n l’estudi i les visites. L’ajut, la convocatòria del qual ha aprovat la Junta de Govern aquesta setmana, s’adreça especialment als municipis més petits de la demarcació, ja que són els que tenen més dificultats per fer front a aquesta mena d’actuacions.

A l'Alt Empordà es preveuen treballs de rehabilitació de l'església de Lliurona d'Albànyà, consolidació de l'antiga muralla d'Avinyonet de Puigventós, condicionament del claustre de Santa Clara de Castelló d'Empúries, rehabilitació del Palau de la Reina Sibil·la de Fortià, restauració de l'Església de Sant Feliu de Lladó, finalització de l'Església de Santa Maria del Roure de Pont de Molins, consolidació dels restes estructurals de diversos edificis del jaciment arqueològic Mas Castellar de Pontós, la tercera fase de restauració de l'Església de Santa Maria de Colera a Rabós d'Empordà, adequació del Pont Vell de Sant Llorenç de la Muga, continuació dels treballs arqueològics per adequar les restes de l’antic claustre del monestir de Sant Miquel de Fluvià i restauració de l'antiga església de Palol Sabaldòria de Vilafant. Les aportacions es mouen entre el 10.000 i els 26.000 euros.

Xavier Soy, vicepresident de la Diputació i president de la Comissió de Cooperació Local, Cultural i d’Acció Social, ha assenyalat que, “tot i les retallades, la Diputació continua prestant una especial atenció a la protecció del patrimoni”. En aquest sentit, Xavier Soy també ha remarcat que “no deixarem d’invertir en el patrimoni gironí perquè és la nostra insígnia”.

Ja fa més de vint anys que la Diputació de Girona ofereix als municipis de la demarcació aquests ajuts, els quals han permès dur a terme nombroses intervencions que han salvaguardat el patrimoni cultural. En aquests darrers anys destaquen, per exemple, les intervencions a l’antic priorat de Santa Maria del Roure (Pont de Molins), al castell de Llívia (Llívia), al castell de Palagret (Celrà), al castell de Milany (Vallfogona del Ripollès) o a la torre de les Hores (Pals).

Palau de la Reina Sibil·la de Fortià