La Diputació de Girona i l’Obra Social “la Caixa” signen un conveni per valor de 25.000 euros per a la formació del sector turístic

2017-09-06 11:00

El president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme de la Costa Brava Girona, Pere Vila, i el Director Territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, han renovat avui el compromís conjunt per impulsar la formació entre petites empreses i nous emprenedors del sector turístic, alhora que per reconèixer la tasca de difusió a l’exterior del territori que realitzen els mitjans de comunicació  mitjançant la signatura d’un conveni.

La finalitat del conveni és la d’afavorir el desenvolupament de les diverses activitats de caràcter cultural, social i de formació que el Patronat de Turisme du a terme en la seva activitat, en concret en relació als programes de formació presencials i online que s’organitzin fins al 31 de desembre de 2017 i en relació als Premis G! de comunicació. Per la seva part, la Fundació Bancària “la Caixa”, es compromet a fer una aportació al Patronat de Turisme Costa Brava de la Diputació de Girona per valor de 25.000€.


El patronat de Turisme organitza anualment els Premis G! de comunicació turística de les comarques gironines, es tracten d’uns guardons que el Patronat de Turisme va crear l’any 2005 amb l’objectiu de reconèixer i premiar la trajectòria i la bona gestió empresarial dels professionals turístics gironins; alhora, premia la difusió a l’exterior dels recursos i atractius turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona a través dels premis de comunicació. També promou, amb el premi de recerca, el coneixement científic d’aquesta activitat aplicada a les comarques de Girona. En aquest sentit, i específicament, La Caixa dóna suport i participa en els premis de comunicació de les comarques gironines des dels inicis. En el decurs de deu anys s’han lliurat trenta-un reconeixements i premis a periodistes, comunicadors i mitjans de comunicació que, amb les seva tasca de difusió, han contribuït a promocionar la riquesa, diversitat i qualitat dels recursos i productes turístics de les comarques de Girona i la projecció de les marques Costa Brava i/o Pirineu de Girona.


En referència a les jornades tècniques i tallers de formació, forma part de la voluntat del Patronat de Turisme de la Diputació de Girona la realització de noves activitats formatives per fomentar la formació contínua dels professionals del sector i incrementar la competitivitat de la indústria turística gironina a través del programa «Turisme 360 graus». En aquest sentit en els darrers tres anys, corresponents als cursos 2014-2015, 2015-2016 i 2016-2017, el Patronat de Turisme percep l’aportació de La Caixa en aquesta activitat. Des de 2014 i fins a l’actualitat, s’han impartit 50 tallers presencials amb l’assistència de 1.656 professionals tant del sector públic com privat dels àmbits de l’allotjament turístic, la restauració, les oficines de turisme, els ajuntaments, les empreses de comunicació i digitals, etc.


La programació impartida ha tractat temes com ara: xarxes socials, storytelling, la creació de continguts per a la promoció turística, l’elaboració d’un pla de màrqueting digital, estratègies de màrqueting en línia, la gestió de la reputació, l’atenció al client rus, l’israelià i el xinès, l’optimització de campanyes de màrqueting per correu electrònic, wordpress, entre d’altres.

 

Lloc de cerca