La Diputació de Girona aprova una moció conjunta per fer front a la situació d’emergència creada per la pandèmia de la COVID-19

2020-04-21 17:00

Avui ha tingut lloc la primera sessió plenària ordinària de la Diputació de Girona retransmesa telemàticament, després que el 24 de març passat s’iniciés l’ús d’aquest sistema en una sessió de caràcter extraordinari. Els vint-i-set diputats i diputades de l’ens supramunicipal s’han reunit de nou mitjançant videoconferència ateses les mesures de confinament de l’estat d’alarma establertes a causa de la situació d’emergència global que continua tant a les comarques gironines com a la resta del món, deguda a la pandèmia produïda pel coronavirus SARS-CoV-2,  més conegut com a COVID-19.

L’objectiu de dur a terme aquestes sessions plenàries a distància és que la Diputació de Girona pugui continuar desenvolupant la seva tasca i donar suport, principalment, a les administracions locals del territori gironí, labor de gran importància en aquests moments de dificultat.

Per aquest motiu aquest matí s’ha aprovat per unanimitat una moció conjunta de tots els grups polítics per fer front a aquesta situació i a les conseqüències que tindrà tant en un futur proper com llunyà.

La Diputació de Girona, com a ens local que és i, per tant, proper a la ciutadania, pretén ajudar a garantir una sortida real d’aquest context de crisi i contribuir a la reactivació econòmica. Per aquest motiu, dins de la moció també s’han aprovat una sèrie d’acords que tenen com a objectiu final dotar l’Administració local d’eines efectives per donar resposta a les necessitats sanitàries, econòmiques, socials i en altres àmbits (educatiu i cultural, entre d’altres) que s’aniran presentant.

Dins d’aquest acord s’engloben en dues grans línies. Per una banda, es sol·licitarà al Govern de l’Estat que adopti un total de sis mesures per donar suport als ens locals de la demarcació i a la mateixa corporació per fer front a la situació actual. Entre aquestes mesures es troba la mobilització sense limitacions del superàvit disponible del 2019 o la flexibilització de les directrius de la regla de la despesa i l’estabilitat pressupostària, entre d’altres.

Per altra banda, es crearà una taula de treball, en el marc de la Junta de Portaveus de la Diputació de Girona, per tal de debatre els acords a què s’haurà d’arribar per fer front als reptes que planteja la pandèmia de la COVID-19, especialment en l’entorn municipalista i de suport als ens locals gironins, en l’àmbit de salut i social, del sector cultural i educatiu i del teixit econòmic, productiu i industrial.

Mitjançant aquesta moció, la Diputació de Girona també ha volgut mostrar el seu suport tant a les persones i famílies que han perdut els seus éssers estimats com als contagiats per la COVID-19, i agrair la tasca dels professionals que treballen en els serveis essencials per poder revertir la situació (personal sanitari, equips d’emergència, personal dels serveis essencials) així com als treballadors i treballadores que actualment estan treballant, i a tota la ciutadania en general per l’esforç que duen a terme per respectar el confinament.