La Diputació de Girona aprova un pressupost general de 141 milions d’euros, 8 més que l'any passat

2018-11-27 18:00

El Ple de la Diputació de Girona ha aprovat avui el pressupost de la corporació i dels organismes autònoms, entitat pública empresarial i consorcis que en depenen per a l’exercici 2019, que serà de 141 milions d’euros, 8 milions més elevat que l’any anterior. El pressupost ha estat aprovat amb els vots de PDeCAT, ERC, PSC i IdS, i la CUP hi ha votat en contra.

Miquel Noguer, president de la institució, ha destacat que «les principals protagonistes del pressupost continuen sent, un any més, les entitats locals de les comarques gironines, on el Fons de Cooperació municipal ascendeix fins als 19,5 milions d’euros, i l’ajuda als consells comarcals, en què la línia de subvenció s’incrementa en 500.000 euros i el total ascendeix a 5,2 milions d’euros». També ha remarcat que «la Diputació segueix treballant en temes relacionats amb l’acció social, com és sobretot el tema de l’habitatge i la pobresa energètica». Noguer ha destacat que «l’ajuntament d’ajuntaments que és la Diputació no només dona subvencions, sinó que també ha fet un esforç per dotar de més múscul el nostre ens supramunicipal a fi d’oferir un catàleg de serveis més important als ajuntaments».

Els comptes per a aquest any tenen com a eixos principals les polítiques d’atenció a les persones, el territori i l’aposta pel desenvolupament econòmic. El projecte també garanteix la prestació de serveis municipals de qualitat i dona suport a la inversió per enfortir la suficiència financera dels municipis de les comarques gironines. Així doncs, de les principals inversions del pressupost 2019 en podem destacar: inversió per al projecte «FEDER Vies Verdes», amb 5.187 milions euros; inversió en xarxa viària, 4.904 milions d’euros; inversió en enllumenat públic exterior projectes «FEDER», 3.748 milions d’euros (entre d’altres).