La Diputació de Girona ajuda amb 215.000 euros els 86 municipis de menys de 500 habitants

2013-12-05 16:30

La Junta de Govern de la Diputació de Girona ha acordat ajudar amb 217.878 euros els 86 ajuntaments de menys de 500 habitants. L’aportació de la Diputació serveix per finançar despeses de construcció, reparació, conservació i manteniment o despesa corrent de l’exercici 2013. “Aquesta ajuda és un extra complementari per als municipis de menys de 500 habitants”, va explicar el vicepresident i diputat de l’àrea de Cooperació Local, Cultural i d’Acció Social de la Diputació, Xavier Soy.

Els ajuts destinats a despesa corrent pugen a 143.810 euros, i beneficien un total de 55 municipis. Per contra, els ajuts destinats a inversió, que afecten vies públiques, edificis, instal·lacions i equipaments en general dins l’àmbit de les competències municipals, ascendeix a 74.068 euros, repartits entre un total de 31 pobles. “És un compromís ple amb els ajuntaments”, va dir Soy, que va recordar que “la raó de ser de la Diputació són els ajuntaments, principalment els petits”. El vicepresident va voler deixar clar que aquest ajut té “un caràcter discrecional, voluntari i eventual”.

Amb aquests ajuts, Albanyà podrà millorar l’accés principal i posterior al local polivalent municipal; Cistella, cobrir part dels costos de manteniment del camp de futbol i el tractament fitosanitari de la gespa i dels arbres de la plaça Major, així com la poda d’aquests. Les subvencions, segons la convocatòria aprovada aquest estiu pel Ple de la Diputació, preveien un mínim de 800 euros per municipi, i la resta, segons la superfície del terme i la població.