La CUP vol que l’Ajuntament de Figueres rescindeixi el lloguer del local buit del carrer Sant Pau

2011-08-22 10:00

La CUP de Figueres considera que la intenció de l’alcalde Santi Vila de comprar el local buit del carrer Sant Pau, pel qual s’estan pagant prop de 6000€ mensuals de lloguer, es troba fora de qualsevol lògica, tant pel context econòmic, com per la falta de coincidència amb el Consell Comarcal per la ubicació definitiva del Consorci de Benestar Social.

Per a la candidatura, és especialment significatiu que el nou president del Consell Comarcal, Xavier Sanllehí (CIU), prioritza l’adequació de la casa Nouvilas, comprada la legislatura passada per 3,8M€ entre les dues institucions, amb la intenció d’ubicar-hi la seu del Consorci. La CUP ha tingut accés al contracte del local del carrer St. Pau i ha constatat que l’Ajuntament hauria de pagar l’equivalent a 4 mesos de lloguer per rescindir-lo; tot i això, considera que és la millor opció. Segons la CUP, és una bestiesa que en el seu moment l’Ajuntament acordés un preu de compra de prop de 1,4 milions d’euros (als que s’hi haurien de sumar les despeses per adequar el local); i per la formació està fora de tota lògica plantejar-se la compra del local sense el suport del Consell Comarcal.

Amb tot el que comporta, la formació independentista vol que l’Ajuntament sigui responsable i deixi de pagar el lloguer de 5900€ mensuals per aquest local i que abans de cap altra decisió unilateral, consensuï cap on es destinen els esforços amb el Consell Comarcal i els ajuntaments de Roses i Castelló d’Empúries, que també formen part del Consorci. El regidor de la formació, Joan Font, considera aquest fet com “una mostra més de la mala gestió econòmica i de planificació dels governs liderats per l’alcalde Vila” i alerta de “la pèssima situació econòmica per la qual passa l’Ajuntament figuerenc, cosa que cal redreçar de manera immediata”.