La CUP vol que Figueres pengi la bandera de l'arc de Sant Martí al balcó de l'Ajuntament

2013-06-23 10:00

La CUP de Figueres demana al govern figuerenc que declari Figueres municipi respectuós amb la diversitat sexual. La formació independentista fa aquesta petició coincidint amb el dia internacional de l’orgull LGBT que és el 28 de juny.

El 2011, a l'inici de la legislatura, la candidatura ja va presentar una moció en el mateix sentit i la resposta del govern va ser que la taula d’acció cívica, drets civils i participació, que en aquell moment s'estava creant es responsabilitzaria de donar resposta a les demandes del col·lectiu LGBT.

Segons la candidatura, la realitat és que aquesta taula va fer una única reunió per constituir-se a principis de 2012 i des d'aleshores no ha presentat cap proposta, ni en aquest tema ni en cap altre. 

Com a gest de complicitat amb aquest col·lectiu, la CUP demana al govern municipal que pengi la bandera de l’arc de Sant Martí al balcó de l’Ajuntament.

Segons Joan Font, regidor de la CUP, “actualment l’homosexualitat encara es condemna amb la pena de mort a 11 països, mentre que en 87 més es mantenen les penes de presó i la violència física”. Per Font, tot i que en països com el nostre hi ha legislacions que protegeixen el col·lectiu LGBT, persisteix una fòbia social en sectors minoritaris que es manifesta amb discriminacions, i encara no s’ha arribat a una situació d’igualtat de les diferents orientacions afectives en alguns àmbits públics.

La formació independentista també demana actuacions dins l’Ajuntament de Figueres a favor de la diversitat sexual, com ara fer accions formatives o sensibilitzadores per a treballadors municipals d’àmbits d’atenció a la persona, revisar la documentació i els impresos de l’Ajuntament perquè les parelles del mateix sexe s’hi puguin sentir reflectides amb igualtat de condicions que les parelles de sexe diferent, i dotar el nou Punt d’Informació Juvenil amb personal i recursos necessaris per l’assessorament i informació als joves del col·lectiu LGBT.