La CUP també abandona la comissió dels desnonaments perquè la considera inoperant

2013-12-20 13:00

La CUP de Figueres abandona la Comissió municipal d'atenció als afectats pels desnonaments com ja ha fet la PAH perquè considera que no ha aconseguit cap dels objectius pels quals havia estat creada. Així mateix asseguren que la comissió va néixer amb uns objectius clars que no s'estan perseguint. 

El representant de la CUP a la comissió d'habitatge, Lluís Armengol, denuncia que la comissió és "lenta, burocràtica i inoperant, i no dóna resposta al greu problema que estan vivint moltes famílies en risc de ser desnonades". Armengol considera que els esforços d'última hora de l’Alcaldessa per justificar la seva pròpia actuació i la de les regidores responsables de les àrees d’Habitatge i Serveis Socials són en va, ja que els fets "són evidents i la realitat ben trista". 

La formació independentista veu la problemàtica de l'habitatge com "una bomba de rellotgeria" amb conseqüències molt més grans que fins ara per a la població si no es reacciona. Asseguren que s'ha d'afrontar la situació de manera extraordinària perquè les conseqüències socials i econòmiques que comporta són molt greus.

Segons la CUP, a mesura que s'han anat fent reunions de la comissió municipal d'atenció als afectats pels desnonaments, el desànim ha anat creixent entre les entitats que en formen part, i la sensació que s'hi anava a perdre el temps era creixent. Davant aquesta situació i amb la sortida de la principal entitat de la comissió com és la PAH, la CUP ha decidit abandonar la comissió i seguir treballant des d'altres espais. Lluís Armengol ha afirmat que si el govern municipal vol afrontar la problemàtica que viu la ciutat amb l'habitatge, la CUP s'ofereix per treballar-hi, però avisa que "si les comissions només han de servir per generar titulars de premsa que no es compleixen i per altra banda que el govern pugui complir l'expedient en matèria d'habitatge, no hi serem".