La CUP proposa un servei de deixalleria virtual al servei de les necessitats de la ciutadania a Figueres

2011-03-18 08:00

L’iniciativa de la CUP, planteja crear a través del web municipal, un servei de deixalleria virtual destinat a l’intercanvi d’objectes en desús, de manera que els ciutadans puguin oferir i buscar els objectes que vulguin i intercanviar-los sense l’utilització dels diners.

Per la candidatura, es tracta d’una modernització de l’actual model de deixalleria que ha de dotar la ciutat d’un servei ja existent en altres ciutats del país.

Segons la CUP, es llencen molts objectes que podrien ser útils a altres persones, per això  entenen que cal que l’administració pública cerqui mecanismes per posar fi al malbaratament de recursos i minimitzar el volum de residus que es generen i, alhora, afavorir un canvi d’hàbits i de valors. 

Per la CUP, el consumisme genera desigualtats, insatisfacció i un munt de residus. El consum compulsiu, sovint, no respon a les necessitats de les persones i aboca a comprar, usar, llençar i tornar a comprar cada cop més de pressa. L’obsolescència programada dels objectes i les modes imposades per la societat de consum són factors clarament insostenibles.