La CUP preveu un creixement d’assemblees a diferents municipis de la comarca

2012-12-08 11:00

La Biblioteca comarcal Fages de Climent de Figueres va acollir dimecres passat l’assemblea oberta convocada per la CUP de Figueres amb l’objectiu de valorar la campanya electoral i els resultats de la formació a les eleccions del 25 de novembre, així com per debatre sobre quina ha de ser l’estructura organitzativa més adequada que la candidatura de l’esquerra independentista ha d’adoptar per tal de vincular de manera eficient i àgil els moviments populars i la tasca que duran a terme els diputats de la formació al Parlament. En aquest sentit també es va debatre sobre el creixement que es preveu a l’organització en bona part pels grups de suport que es van crear per la campanya electoral. 

Segons la candidatura la major part dels grups creats per donar suport durant la campanya electoral volen mantenir aquest rol i participar de les assemblees “d’Unitat Popular” que la formació farà periòdicament per marcar les prioritats de la tasca parlamentària i del treball polític que durà a terme la formació. Així mateix, part d’aquests grups de suport tenen la intenció de convertir-se en candidatures per tal de presentar una proposta d’alternativa política als seus municipis.

Malgrat quedar-se a les portes d’assolir el diputat per Girona, es va fer una valoració positiva de la campanya, així com dels resultats electorals. En aquest sentit, es destaca la capacitat per socialitzar una forma d’entendre i fer política diferenciada de la resta de partits polítics. La part que va generar més debat va ser entorn l’estructura organitzativa que la CUP haurà d’assolir per garantir una participació eficient dels moviments populars a la tasca parlamentària dels diputats de la formació. El ‘com’ ocupa el debat central de totes les assemblees obertes que s’estan duent a terme aquests dies arreu del país amb la finalitat de fer la política oberta i participativa.