La CUP presentarà una moció reclamant espais a la via pública per la difusió de les activitats de les entitats

2012-04-11 10:00

La Candidatura d'Unitat Popular presentarà un moció al ple de divendres per tal de garantir que Figueres disposi d'espais fixos a tots els barris de la ciutat on les entitats sense ànim de lucre puguin difondre les seves activitats de manera eficient, econòmica i sense necessitat de disputar-se l'espai amb empreses privades. 

La formació independentista considera que la manca d'espais habilitats per tal que les entitats puguin difondre les seves activitats programades les obliga a fixar cartells en espais on no és permès. El regidor de la CUP Joan Font afirma que "en moltes ocasions s’han de fixar cartells dels actes en què el mateix Ajuntament col•labora o directament organitza en espais prohibits. El recent festival del circ celebrat a la ciutat amb la col•laboració de l'Ajuntament n'és un exemple".

La candidatura considera que, tot i viure en l'era digital, on les xarxes socials són la primera eina de comunicació per bona part de la societat i també per les entitats, no es pot obviar el primer espai de socialització com és el carrer. Així mateix, la CUP afirma que no és una qüestió de més recursos sinó de millor organització, i creuen que amb l'adequació d'espais d’ús específic per a les entitats i les sancions en l’ús fraudulent per part d'empreses privades poden representar una millora senzilla i útil pel teixit associatiu de la ciutat. 

Joan Font afirma que "diverses ciutats del nostre voltant disposen de sistemes dissenyats per aquesta finalitat, amb gran varietat de plantejaments i d'eficiència". En aquest sentit, demanaran que aquest procés sigui liderat per la Comissió "Figueres Ciutat dels Detalls" juntament amb la participació de les entitats, i que les conclusions que se'n derivin siguin assumides com a pròpies per l'Ajuntament.