La CUP presenta la seva llista amb el lema 'A Figueres, no perdem el tren'

2023-04-16 20:00

Dissabte al vespre la plaça Josep Pla va acollir l’acte de presentació de la llista electoral que la CUP presenta a Figueres. La formació independentista va fer públic el seu eslògan de campanya «A Figueres, no perdem el tren», un eslògan amb significat literal i també figurat.

L’acte va comptar amb les intervencions dels tres primers candidats; Xavier Colomer, Júlia Bardera i Pere Bosch, que va ser el primer en agafar la paraula. El número 3 de la CUP va començar proposant un canvi en les polítiques de seguretat cap a un model preventiu i de policia de proximitat.

La segona part de la seva intervenció es va centrar en la defensa del manteniment de l’estació de tren al centre de la ciutat i va acabar afirmant que «no hi ha cap justificació social, econòmica ni ambiental per defensar que Figueres es quedi sense estació».

Per la seva banda, la intervenció de Júlia Bardera es va centrar en les polítiques educatives. Bardera proposa un model educatiu amb l’objectiu de millorar la formació dels figuerencs i figuerenques, reduint l’abandonament escolar i ampliant les polítiques d’educació més enllà de l’educació reglada. També va exposar com fer dels centres educatius eines de cohesió i punts de referència als barris. Júlia Bardera compte amb l’assessorament d’una comissió formada per professionals del món educatiu entre els quals hi ha noms de prestigi en l’àmbit educatiu com Josep Lluís Tejeda, exdirector de l’institut Illa de Rodes de Roses.

L’acte polític va acabar amb el parlament del cap de llista Xavier Colomer que va proposar una ciutat amable, segura, accessible i arrelada al territori. Colomer va exposar les línies generals del programa electoral de la CUP i va agrair a les persones que formen la llista la seva implicació i compromís amb Figueres i els seus veïns i veïnes.

La llista de la CUP la tanquen exregidors de la formació com Natàlia Sanchez, Toni Garcia, Lluís Armengol i Joan Font.

La llista de la CUP completa i per ordre de posició està formada per Xavier Colomer, Júlia Bardera, Pere Bosch, Berta Sayeras, Oriol Casadevall, Txell Garcia, Oriol Turró, Ona Cabello, Pau Hernandez, Maria Camats, Jordi Ferrer, Cristina Comaposada, Toni Naranjo, Maria Besora, Vice Sanchez, Cesc Gironella, Paula Franquesa, Josep Lluís Tejeda, Natàlia Sanchez, Toni Garcia, Lluís Armengol i Joan Font.

L’elecció dels candidats i candidates ha estat el resultat d’un procés engegat per la CUP el mes de novembre passat, que va impulsar la creació d’una comissió de llistes independent de la seva assemblea permanent. La comissió de llistes, integrada per persones properes a la formació política (ex-regidors i persones vinculades al teixit associatiu de la ciutat), es va reunir fins el mes de febrer amb l’objectiu de presentar una proposta de persones per anar a la llista.

Foto: @ASULKomPhoto