La CUP prepara una Diada reivindicativa amb actes al carrer i demana que l’estelada onegi al balcó de l’Ajuntament

2011-08-29 09:00

L’Onze de Setembre la CUP de Figueres tornarà a organitzar actes commemoratius per la Diada Nacional de Catalunya.  La plaça de l’Ajuntament serà un any més l’espai que acollirà les activitats que la formació independentista ha organitzat. A partir de dos quarts de dotze del matí l’actuació de Joanjo Bosk donarà peu a la lectura del manifest i, a continuació, la cantada dels Segadors. Per finalitzar s’oferirà un vermut per a tothom.

A banda dels actes populars, la formació independentista també està treballant perquè en el ple de setembre l’Ajuntament figuerenc aprovi una moció en què  es demana que l’estelada onegi al balcó del consistori durant els dies 10 i 11 de setembre. Alhora, també es demana que es retiri la bandera espanyola de tots els edificis públics municipals durant els mateixos dies. La candidatura considera que es tracta d’una acció que diferents ajuntaments del país porten a terme per reflectir de manera simbòlica el desig de molts ciutadans.

La vigília de la Diada, la CUP dóna suport a la Marxa de Torxes que organitza Òmnium Cultural amb el lema: "Som una Nació, nosaltres decidim",  que sortirà des de l’esplanada del Castell i acabarà a la plaça de l’Ajuntament.