La CUP porta al ple de Figueres una moció per retirar la medalla d'or de la ciutat al Rei Joan Carles I

2014-06-03 12:00

La CUP porta al ple de Figueres d'aquest dimarts al vespre una moció per retirar la medalla d'or de la ciutat al Rei Joan Carles I.

La moció argumenta que Joan Carles I fou proclamat rei d’Espanya succeint el dictador Francisco Franco com a cap de l’Estat espanyol, jurant lleialtat als principis fonamentals del ‘Movimiento Nacional’ i explicitant legitimitat a la insurrecció colpista i mostrant-se contrari a la legítima democràcia republicana. 

Així mateix la candidatura considera inaudit que el cap de l'Estat sigui un càrrec hereditari i vitalici i, per tant, no està subjecte a les normes més elementals de la democràcia, ni està sotmès a la sobirania popular, principi màxim de les democràcies modernes. En aquest sentit també cal remarcar que el càrrec de rei contravé les lleis d’igualtat, atès que només pot ser reemplaçat per un descendent mascle.

La CUP ja havia presentat una moció el 2012 amb el mateix objectiu que no va prosperar, però consideren que els darrers dos anys hi ha hagut una demanda d'aprofundiment democràtic que propicia que ara sigui aprovada.