La CUP organitza una taula rodona sobre el castell de Sant Ferran amb quatre historiadors figuerencs

2011-09-05 15:00

Aquest dijous 8 de setembre, la CUP ha organitzat una taula rodona a Can Met (20:15) amb quatre historiadors de la ciutat per obrir el debat sobre el futur de la fortalesa figuerenca. Alfons Romero, Albert Testart, Jordi Roig i Enric Pujol seran els ponents que exposaran el context històric del castell i la seva relació amb la ciutat.

La candidatura considera necessari generar debat entre la ciutadania sobre un tema que consideren de rellevància pel futur de la ciutat a mitjà/llarg termini.
Davant l’audiència pública que l’alcalde Vila es va comprometre a fer a petició de la CUP, i que tot apunta que serà a mitjans d’octubre, la formació independentista pren l’iniciativa cercant la implicació dels figuerencs entorn el futur de la fortalesa.

La CUP sempre ha defensat que la ubicació d’un museu militar pensat pel Ministeri de Defensa espanyol i amb un fons provinent de l’antic Museu Militar de Barcelona, no pot aportar res de positiu per a la ciutat. Consideren que si Barcelona va voler despendre’s d’aquest fons per ser poc atractiu, no pot ser bo per a la capital empordanesa. La candidatura sempre s’ha mostrat partidària de l’ús civil de la fortalesa i n’ha demanat la desmilitarització com a primer pas.