La CUP no valorarà cap proposta de governabilitat a Figueres que no faci una esmena a la totalitat a les polítiques de Santi Vila i Marta Felip

2018-06-06 16:30

La CUP ha fet pública una nota on manifesta que "una vegada anunciat el nomenament de l'alcaldessa Marta Felip per assumir tasques en el Govern de la Generalitat, s'han posat en marxa, a Figueres, diversos moviments i iniciatives polítiques. En tots els casos, hem observat amb certa perplexitat, la rapidesa en la pretensió de posicionar-se al capdavant de l'Ajuntament, tant dins l'actual equip govern del PDeCAT com de cara a formar govern". 

En aquest sentit, la CUP manifesta que "no valorarà cap proposta que no passi per una clara voluntat de revertir la crisi institucional i social que viu la ciutat. Així, la CUP només prendrà en consideració propostes serioses, fetes en clau de govern d'esquerres i que es concretin en la posada en marxa de mesures que afrontin les greus desigualtats socials, econòmiques, educatives i culturals que descusen la nostra ciutat". 

La CUP valorarà, per sobre de tot, "el projecte de ciutat i adverteix que no entrarà en el joc de la vella política de mercadeig de càrrecs, que, en cas de ser possible, pugui representar aquest projecte. Quan s'hagi concretat el contingut i les propostes dels moviments que s'apunten estarem en condicions de poder valorar la nostra posició sense apriorismes". 

La CUP demana "responsabilitat i sentit de ciutat a totes les formacions, entenent que un projecte clar i transformador per la nostra ciutat no es pot decidir en unes poques hores i de manera precipitada. La ciutat necessita una implicació amplia de la ciutadania i dels seus agents socials per a generar un moviment a Figueres que plantegi una esmena a la totalitat a les polítiques de privatització dels serveis públics i que marqui distàncies en les polítiques heretades dels governs de Santi Vila i Marta Felip". 

Finalment, la formació tanca aquest comunicat lamentant "que el PDeCat entengui l'alcaldia de la ciutat com una via de promoció en les estructures de poder autonòmiques. Marta Felip segueix els passos del seu predecessor, amb les nefastes conseqüències que aquests han tingut per a la ciutat".