La CUP no pactarà amb Marta Felip ni s'aliarà amb els altres grups per fer-la fora de l'alcaldia

2015-05-28 10:30

La CUP de Figueres, reunida en assemblea oberta ahir dimecres, ha informat que "en cap cas participaran d'un govern amb Marta Felip, ja que consideren que el model de ciutat que proposa és l'oposat al seu". També han manifestat que "consideren que la ciutadania no entendria que es desplacés Marta Felip de l'alcaldia a partir de sumes poc coherents, ja que un govern sense CIU implicaria la suma de 5 grups". En aquest sentit, la candidatura que diumenge va assolir 3 regidors convertint-se en la tercera força de la ciutat, assegura que "entre aquests grups hi ha models de ciutat molt diferents que no garantirien la solidesa que necessita un govern municipal, i tampoc serviria per desenvolupar la transformació social i política que pretén la CUP". 

Ahir a la nit la CUP de Figueres va fer l'assemblea de valoració dels resultats electorals de diumenge i va marcar les línies generals de treball pels propers mesos. La formació independentista valora molt positivament els resultats electorals obtinguts a Figueres. En aquest sentit, assenyala que amb 1.635 vots s’ha convertit en la tercera força de la ciutat amb 3 regidors, els mateixos que ERC, que ha estat la segona. Per l'assemblea de la CUP la nota més negativa i preocupant de la jornada electoral de diumenge és la baixa participació. Una situació que consideren que no només ha de preocupar a tots els grups municipals l'endemà de les eleccions, sinó que s'han de prendre mesures per tal que siguin molts més els veïns i veïnes que se senten cridats a participar de les eleccions.

L'assemblea d'ahir també va servir per presentar les despeses de campanya, que han ascendit a 10.213,24 euros. Per la formació aquest exercici de transparència l'haurien de fer totes les formacions que concorren a les eleccions, així com explicar d'on surten els diners per finançar la campanya. En el cas de la CUP, tot el pressupost s'ha cobert amb els ingressos que ha tingut la formació els darrers quatre anys a partir de les quotes de militància, l'atribució que rep com a grup municipal a l'Ajuntament i el sou del regidor Joan Font, que l'ha donat íntegrament a la formació.