La CUP no anirà a la inauguració de la línia del TAV Barcelona-Figueres perquè considera que és un model fracassat i deficitari

2013-01-07 07:00

La Candidatura d’Unitat Popular ha mostrat el seu rebuig a la inauguració del TAV que dimarts tindrà lloc a l’estació de Vilafant. En aquest sentit, Joan Font, regidor de la formació, ha assegurat que sobren motius per no participar d’aquesta “trista festa”. Font considera que el TAV ha estat la màxima expressió d’un model de desenvolupament fracassat que resulta del tot insostenible, i afirma que això a dia d’avui ja està demostrat a tots els indrets del món on tenen trens d’alta velocitat. 

El regidor independentista subratlla que “algú s’hauria d’estranyar que només la Xina tingui més quilòmetres construïts d’alta velocitat que l’Estat espanyol, i que l’única línia rendible a tot el món és Tòquio-Osaka amb 235.000 passatgers per quilòmetre de via construïda pels 14.000 de la Barcelona-Madrid”. 

Així mateix, la formació independentista afirma que els polítics que inauguraran el TAV els hauria de fer vergonya manipular l’opinió pública intentant fer creure que es tracta d’una infraestructura amb beneficis socials i econòmics pel territori. En aquest sentit, asseguren que tots els especialistes apunten en diversos articles la manca de rendibilitat social de la inversió en alta velocitat i assenyalen que la seva implantació respon més a un únic objectiu de naturalesa essencialment política que no pas a motius fonamentats de rendibilitat econòmica i social. 

Per la CUP l’aposta ferma i clara s’ha de fer per la línia de tren convencional. Afirmen que esdevé bàsica per a la mobilitat de treballadors i estudiants, així com pel transport de mercaderies. Joan Font considera que en aquest cas si que està comprovat que a tots els països d’Europa on existeix una xarxa ferroviària amb bones connexions i preus raonables amb el poder adquisitiu dels seus usuaris, converteix aquell territori en un motor per l’ocupació laboral i l’activació econòmica. 

Segons Font, no es pot continuar permetén que “els que han enfonsat el nostre país amb un model de desenvolupament fracassat i que no fan res per dignificar el servei de ferrocarril que utilitzen cada dia tants empordanesos i empordaneses per anar a treballar o estudiar vinguin aquí a fer-se fotos i tallar banderetes”. 

La formació independentista també deixa clara la seva oposició frontal al fet que visitin la ciutat membres “indesitjables” com el president Rajoy i el príncep Felip, tots dos considerats per la CUP: membres de les dues institucions més malignes per la llibertat dels Països Catalans i els seus ciutadans.