La CUP lamenta la negativa de les formacions polítiques figuerenques d’unificar l’enviament de propaganda electoral

2011-01-29 18:00

La CUP va convocar totes les formacions polítiques de Figueres a una reunió per buscar un consens sobre l’enviament de propaganda electoral, tal i com va proposar a principis de gener. A la reunió celebrada a l’ajuntament hi varen assistir totes les formacions excepte el PSC que va disculpar la seva absència. La candidatura va presentar la proposta per tal que tots els partits reduíssin el volum de propaganda electoral que s’envia als domicilis i es marqués un precedent en les formes d’arribar a la ciutadania, segons la CUP les traves de CIU i en menor grau d’ERC varen impossibilitar l’acord. Només ICV va acceptar la proposta.

A través d'un comunicat la candidatura considera que després de l’anunci de Santi Vila sobre la creació d’un codi ètic per millorar la percepció que té la ciutadania envers la política, sorprèn la posició d’aquest grup que limita la creativitat i la innovació. La CUP va esgrimir arguments per salvar les traves tècniques i de gestió que podia suposar aquesta novetat, i només la por a no diferenciar-se suficientment de la resta de partits i que es poguessin equiparar les forces polítiques van ser les claus del desacord.

La candidatura segueix mantenint el seu compromís per buscar noves vies per reduir l’impacte ambiental i econòmic que suposen aquests processos electorals, i defensa que el programa electoral i les propostes han de ser les principals eines de campanya i no la diferència en els recursos entre els partits.